Training Voorbij vooroordelen: een inclusieve werkplek

Binnen een paar seconden vormen we een mening, positief of negatief. Dit gebeurt onbewust. Dit is geautomatiseerd en onbewust gedrag, maar je handelt er in de praktijk wel naar. 

In deze klassikale training leer je jouw vooroordelen te herkennen. Hiermee krijg je eigenaarschap over je beslissingen, benut je het potentieel van diversiteit en creëer je innovatieve inclusieve teams. De volgende onderwerpen komen onder meer aan bod: wat zijn vooroordelen en waar komen deze vandaan? Wie ben jij versus de ander? Wat zijn stereotyperingen? Hoe werkt dit in het menselijk brein en welke handelingsperspectieven zijn er?

Onlangs interviewden we Josja Dijkshoorn, diversiteit en inclusie adviseur bij het ministerie van VWS. Zij nam deel aan deze training en vertelt wat deze haar gebracht heeft. Lees het interview met Josja Dijkshoorn.

De eerste uitvoering start op 17 september in de Resident. Voor praktische informatie en inschrijving, zie het Opleidingspaspoort. Schrijf je in en meld je vervolgens aan voor de uitvoering/ het event

Let op! Alle leeractiviteiten, aangeboden in het Opleidingspaspoort zijn centraal gefinancierd. Als je niet tijdig annuleert, worden onnodig kosten gemaakt. Lees meer over de annulerings- en gebruikersvoorwaarden