Serviceberichten

Op deze pagina lees je serviceberichten met betrekking tot het leer- en ontwikkelaanbod voor de medewerkers van de ministeries van OCW, SZW en VWS. 

Maart 2024 | Een upgrade voor de online trainingen van SkillsTown

Goed nieuws vanuit Leer-Rijk! De online trainingen van SkillsTown krijgen een upgrade. Deze upgrade zorgt ervoor dat de online trainingen toegankelijk zijn voor iedereen, ook voor gebruikers met een visuele en/of auditieve beperking. Zo zijn de video's ondertiteld, is de opmaak nog duidelijker geworden en kun je ook audiofragmenten lezen in de vorm van tekst. Op deze manier zorgen we ervoor dat leren nog fijner en toegankelijker is voor iedereen. 

Als je voor 1 mei bent gestart met een online training van SkillsTown heb je tot 1 juni om deze af te ronden. Na 1 juni zal de voortgang binnen de oude versie van de online training verloren gaan.

Januari 2024 | Aanvulling aanbod van SkillsTown in Leer-Rijk!

SkillsTown heeft het online aanbod uitgebreid met thema’s als AI, duurzaamheid, productiviteit en empathie. Je kunt dit aanbod vinden in Leer-Rijk. Leer-Rijk is een rijksbrede catalogus met opleidingen en trainingen van de Rijksoverheid en is beschikbaar voor de aangesloten ministeries, waaronder OCW, SZW en VWS. De online trainingen laten je op een snelle en efficiënte manier online kennis opdoen over gangbare en generieke onderwerpen. Je kunt leren op de manier die bij jou past, want de online trainingen zijn onderverdeeld in verschillende leervormen.
 
Alle trainingen van SkillsTown zijn kosteloos te volgen, zie voor meer informatie over Leer-Rijk op het rijksportaal. Voor technische vragen over de online trainingen kun je terecht bij support@onlineacademy.nl

November 2023 | Trainingen verhuisd van het Opleidingspaspoort naar Leer-Rijk

Onderstaande trainingen worden vanaf nu niet meer aangeboden in het Opleidingspaspoort, maar in Leer-Rijk.

  1. Inclusief werven en selecteren
  2. Leidinggeven aan een inclusieve organisatie
  3. Verdieping Beloningsverschillen
  4. Inclusieve brief en CV selectie methoden
  5. Verdieping inclusieve vacaturetekst
  6. Verdieping Inclusief selectiegesprek 

Deelname aan rijksbrede leeractiviteiten, op de e-learnings van SkillsTown/Online Academy na, wordt niet centraal gefinancierd. Dit komt voor rekening van het eigen directiebudget. Overleg je deelname daarom altijd met je leidinggevende.