Aanbod Opleidingspaspoort OCW, SZW, VWS

Als jij groeit, groeit jouw ministerie ook. Daarom is het belangrijk dat jij je als medewerker van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Sociale Zaken en Werkgelegenheid of Volksgezondheid, Welzijn en Sport blijft ontwikkelen. Zo haal je het meeste uit jouw unieke talenten. Op deze pagina lees je over het specifieke leer- en ontwikkelaanbod voor de medewerkers van deze ministeries, gericht op de organisatiedoelen en funcieprofielen binnen deze ministeries.

Hoe pak je praktijkgericht werken aan? Welke methoden kun je hiervoor inzetten? Heerst er een verborgen leider in jou en vind je het lastig die eigenschappen in te zetten? Wil je alles weten over vitaal werken of kunstmatige intelligentie? Op deze en veel andere onderwerpen kun jij je ontwikkelen. Hoe dat werkt? Dat lees je hier.

Het Opleidingspaspoort

Alle leeractiviteiten die jij als OCW’er, SZW’er of VWS’er kunt volgen, krijg je aangeboden in een persoonlijke online omgeving: het Opleidingspaspoort. Het aanbod dat je hier vindt sluit onder andere aan op een viertal organisatiedoelen van OCW, SZW en VWS (zie de thema's) en valt onder een centrale financiering van de drie ministeries. 

Overleg even met je leidinggevende voordat je je inschrijft en lees de gebruikers- en annuleringsvoorwaarden goed. Die vind je onderaan elke cursusbeschrijving in het Opleidingspaspoort.  

In de ‘Ontwikkel je wijzer’ lees je hoe je je weg vindt in het Opleidingspaspoort.

Het aanbod

Het leer- en ontwikkelaanbod bestaat enerzijds uit trajecten die zich richten op opgavegericht werken en talentontwikkeling en anderzijds richt het zich op kennis en vaardigheden. Het bestaat uit verschillende werkvormen en wordt actueel gehouden. We maken binnen dit aanbod een onderscheid tussen verschillende thema’s en functiegroepen (ontwikkelpaden). 

De thema's

De functiegroepen (ontwikkelpaden)

Het Opleidingspaspoort presenteert hetzelfde aanbod ook op basis van bepaalde functiegroepen (ontwikkelpaden). Zo zie je in één klap in onderstaande kanalen van het Opleidingspaspoort welke cursussen jij kunt volgen ter ontwikkeling van jouw profiel. 

Naast dit aanbod speciaal voor de medewerkers van de ministeries van OCW, SZW en VWS, is er ook een rijksbreed leeraanbod