Folder: 'Ontwikkel je Wijzer'

De folder 'Ontwikkel je Wijzer' biedt uitleg over het gebruik van het Opleidingspaspoort. De folder is niet digitaal toegankelijk. Daarom staat de tekst van de folder onder downloadlink uitgeschreven. 

Ontwikkel je Wijzer - voor medewerkers van OCW, SZW en VWS

Investeer in je ontwikkeling!

Leren en ontwikkelen is een belangrijk speerpunt. De Rijksoverheid stimuleert permanent leren en biedt veel mogelijkheden daartoe. Het is onlosmakelijk verbonden aan het werken bij de Rijksoverheid. Voor alle medewerkers van OCW, SZW en VWS is een ruim assortiment leermogelijkheden beschikbaar. Het Leer- en Ontwikkelplein biedt een leerlandschap gericht op de organisatiedoelen en functiegroepen van OCW, SZW en VWS. Dit aanbod is te vinden in het Opleidingspaspoort van het Leer- en Ontwikkelplein. Hoe vind je je weg daarin? Tijd om je te oriënteren!

Het Opleidingspaspoort OCW, SZW en VWS

Het Opleidingspaspoort is een persoonlijk ingericht Leer Management Systeem en biedt diverse leeractiviteiten die specifiek zijn ontwikkeld voor OCW, SZW en VWS om jezelf, je team, je afdeling of directie te ontwikkelen. Het aanbod is centraal gefinancierd en alle medewerkers van de drie ministeries kunnen er gebruik van maken. Dat betekent dat je alle aangeboden leeractiviteiten kosteloos kan volgen. In overleg met je leidinggevende, kun je je direct inschrijven. Je leidinggevende ontvangt ook automatisch een bericht van jouw inschrijving.

Kosteloos betekent niet vrijblijvend, lees daarom altijd de gebruikers- en annuleringsvoorwaarden door. Deze vind je bij iedere inschrijving.

Hoe vind ik mijn weg in het Opleidingspaspoort?

Als medewerker van OCW, SZW en VWS kun je automatisch inloggen (klik op de groene balk). Je opent jouw persoonlijk dashboard. Je vindt de leeractiviteiten geclusterd in de kanalen onder leerthema’s en functiegroepen (ontwikkelpaden). Je kunt ook zoeken met een trefwoord in de zoekbalk. Voor een totaaloverzicht klik je bovenin de zoekbalk op ‘Leren’. Er staan om de 2 weken 3 leeractiviteiten uitgelicht waarvoor je je direct kunt inschrijven omdat er nieuwe uitvoeringen gereed staan. Scrol naar beneden voor het totale assortiment en hover links over de icoontjes voor meer opties.

Als je het Opleidingspaspoort via je (werk)telefoon of ander persoonlijk device wilt openen, kun je een wachtwoord aanvragen.

Rijksbrede leeractiviteiten

Naast dit specifieke aanbod voor OCW, SZW en VWS is ook rijksbreed aanbod beschikbaar. Dit wordt onder andere aangeboden in een rijksbrede digitale catalogus Leer-Rijk. Het rijksbrede aanbod valt buiten de centrale financiering van het Leer- en Ontwikkelplein. Meer informatie over Leer-Rijk en de rijksbrede aanbieders vind je op Rijksportaal onder de informatiepagina’s van het Leer- en Ontwikkelplein. 

Waar vind ik meer informatie?

Voor alle vragen kun je terecht bij het centrale contactpunt van het Leer- en Ontwikkelplein. Mail naar postbusLO-Plein@minszw.nl of bel naar 070 - 333 4334. Informatie over onze dienstverlening is te vinden onder Leer- en Ontwikkelplein op de startpagina’s van OCW, SZW en VWS op Rijksportaal > Organisatie > kies het ministerie OCW, SZW of VWS, scrol naar beneden of ga direct naar het rijksportaal (opent eerst het Rijksportaal dan nogmaals klikken).

Tip: plaats de link onder je favorieten op het Rijksportaal! 

Dit is een uitgave van Leer- en Ontwikkelplein
OCW, SZW en VWS

Bezoekadres:
Resident
(Castaliapand A: 1e etage servicebalie,
1e en 2e etage opleidingszalen)

Parnassusplein 5 | 2511 VX Den Haag
Postbus 90801 | 2509 LV Den Haag

Telefoonnummer: 070 - 333 4334
E-mailadres: postbusLO-Plein@minszw.nl 

Maart 2023